Let op, er kan momenteel niet besteld worden! We zijn de site aan het aanpassen en laten onze vaste klanten weten wanneer we er klaar mee zijn.
Attention ! Vous ne pouvez pas commander. Nous actualisons nos modèles et rafraîchissons le site.

Zilveren Egyptische Kat armband

101

Deze zilveren armband is zeer gewild en past uitstekend bij de egyptische katring!

Deze zilveren armband is zeer gewild en past uitstekend bij de egyptische katring! Een open model, dus hij past altijd! Ogen van blauwe saffieren. Een mooi zwaar model.

De Egyptische Mau vindt zijn oorsprong in het oude Egypte. 4000 jaar terug werd hij daar vereerd als een god. ‘Mau’ is in het Egyptisch ‘kat’ of ‘zon’. In het begin was hij bijna de beschermer van de mensen omdat hij muizen (graandieven) en slangen doodde. Wanneer iemand een kat doodde of slecht behandelde, dan kreeg hij de doodstraf. De Mau was een lid van de familie, kreeg goed eten en had een hoog aanzien. Als een kat overleed, moesten de familieleden hun wenkbrauwen afscheren als teken van rouw. De kat werd gemummificeerd en begraven in de kattenpiramide van Bubastis, dit was de plaats van de godin Bastet. Eerst werd deze afgebeeld als leeuwin maar later ook als kat en als vrouw met kattenhoofd. De ogen van Bastet waren een bewaarplaats voor de zon, en Ra (god van de zon) versloeg de Slang van de duisternis Apop in de gedaante van een gespotte kat. De farao’s wilden de Maus alleen voor zichzelf, en ze slaagden hierin door er halfgoden van te maken. Hierdoor wordt de Mau ook soms ‘kat van de farao’ genoemd. We kunnen de Mau aanzien als de voorvader van onze huiskatten. De afbeelding van deze katten kan tot op heden terug gevonden worden op hiërogliefen. Ze worden meestal afgebeeld als beschermer, jager of huiskat. Ze lijken sprekend op de huidige Mau.

  • MateriaalZilver
  • Overige MaterialenSaffier
  • KleurBlauw